FAQ

Solliciteren bij Sciensano?

Hoe kunt u solliciteren bij Sciensano?

Of u nu spontaan solliciteert of voor een specifieke functie, stel u bij voorkeur online kandidaat (via deze link). 
Klik bovenaan de website op ‘Vacatures’. Via deze link kunt u de huidige werkaanbiedingen bekijken of spontaan solliciteren (via de link ‘spontane sollicitatie’ onderaan de pagina). Klik op de titel van een functie om de beschrijving te lezen. Volg onderaan de pagina de link ‘Klik hier om online te solliciteren!’. 

Concreet

Solliciteert u voor het eerst bij Sciensano? Maak dan een gebruikersprofiel aan via de link ‘login aanmaken’. 
Heeft u al eens gesolliciteerd? Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Na het inloggen gaat u naar uw gepersonaliseerde pagina. U kunt er uw gegevens aanvullen of bijwerken en er uw cv en motivatiebrief uploaden. Sla de wijzigingen op om uw dossier in te dienen voor de gewenste functie. 

Kan ik voor verschillende functies solliciteren?

Ja, u kunt u kandidaat stellen voor meerdere functies tegelijk. Houd er tijdens het solliciteren rekening mee dat wij erg uiteenlopende profielen zoeken. Wanneer onze wervers uw kandidatuur analyseren, zullen zij ook alternatieve opportuniteiten overwegen.

Concreet 

Ga op dezelfde manier tewerk als om te solliciteren (zie ‘Hoe kunt u solliciteren bij Sciensano?’). De informatie over uw vorige en huidige sollicitaties staan op uw gepersonaliseerde pagina. Werk indien nodig uw gegevens bij en bevestig uw kandidatuur voor de gewenste functie. 

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Als u vragen heeft over een vacature bij Sciensano, dan kunt u terecht bij onze deskundigen van de dienst Personeel & Organisatie op het volgende e-mailadres: jobs@sciensano.be

Heeft u een handicap en heeft u redelijke aanpassingen nodig in het kader van de selectieprocedure en/of de functie?

Wij nodigen u uit om dat aan te geven in uw sollicitatie en uit te leggen welke moeilijkheden u precies ondervindt. U kunt daarvoor rechtstreeks contact opnemen met onze deskundigen van de dienst Personeel & Organisatie op het volgende e-mailadres: jobs@sciensano.be

De selectieprocedure bij Sciensano

Hoe verloopt de procedure?

Uw kandidatuur wordt geanalyseerd door onze deskundigen van de dienst Personeel & Organisatie. Als uw profiel en vaardigheden overeenkomen met de vereisten van de functie, wordt u uitgenodigd voor een gesprek. Is dat niet het geval, dan slaan wij uw kandidatuur in alle vertrouwen op in onze databank.
Naast het sollicitatiegesprek kan een kandidaat gevraagd worden om testen af te leggen (persoonlijkheidstesten, technische testen enz.). Die worden zorgvuldig geselecteerd door onze deskundigen in functie van de vaardigheden die vereist zijn voor de functie. 
Tijdens de procedure evalueren wij de technische vaardigheden, de transversale/algemene vaardigheden, het gedrag en de motivatie van de kandidaten.

Specifieke kenmerken van onze procedure

Onze medewerkers (diensthoofd en collega’s) worden van bij het begin betrokken bij alle fasen van de procedure. 
Dankzij deze aanpak zullen kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek snel kennismaken met de personen waarmee ze zullen werken. 
Voor sommige procedures werken wij ook samen met Selor.

Hoe lang duurt de procedure?

Dat is moeilijk te zeggen. Alles hangt af van de complexiteit van het gezochte profiel, het aantal kandidaturen en hun kwaliteit, enz. Gemiddeld staan de vacatures gedurende twee weken tot een maand op onze website. In de meeste gevallen is de aangeworven persoon twee maanden na de publicatie van de vacature bekend. 

Ik krijg geen nieuws over mijn kandidatuur. Wat kan ik doen?

Wij proberen een antwoord te sturen naar iedereen die solliciteert voor een functie bij Sciensano, ongeacht het gevolg dat aan de kandidatuur wordt gegeven. Hoelang het duurt voor we antwoorden, verschilt van geval tot geval. Als u twee maanden na de sluiting van de vacature nog geen antwoord hebt ontvangen, kunt u contact opnemen met onze deskundigen van de dienst Personeel & Organisatie op het volgende e-mailadres: jobs@sciensano.be.

Mijn gebruikersaccount 

Waarom moet ik een account aanmaken?

Een profiel aanmaken heeft meerdere voordelen. U kunt helemaal zelfstandig uw gegevens aanvullen en bijwerken of uw account afsluiten. U kunt via eenzelfde account ook snel en efficiënt solliciteren voor meerdere functies. Wij van onze kant beschikken over uw recentste gegevens en kunnen indien nodig gemakkelijk (opnieuw) contact met u opnemen. De selectieprocedure wordt ten slotte professioneel, automatisch en in alle vertrouwen beheerd. 

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik online solliciteer?

Uw gegevens worden in alle vertrouwelijkheid opgeslagen in onze databank. De onderneming die ons platform beheert, garandeert dat uw gegevens enkel tot onze beschikking staan: “Aangezien het geen gedeelde databank is, kan geen enkele andere onderneming uw gegevens raadplegen”. Alle persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld volgens de wet op de persoonlijke levenssfeer. 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Ga via onze website met vacatures naar de aanmeldingspagina van het platform en klik op ‘Paswoord vergeten?’. U gaat dan door naar een pagina waar u het e-mailadres moet invoeren dat u gebruikt hebt om uw account aan te maken. Vul uw e-mailadres in en verzend. Even later ontvangt u een e-mail met een link naar een website, waar u uw wachtwoord kunt herinitialiseren. Opgelet: de link is maar 24 uur lang geldig voor elke resetaanvraag. Na 24 uur moet u een nieuwe aanvraag doen. 

Hoe kan ik mijn accountgegevens wijzigen en bijwerken?

Zodra u uw account hebt aangemaakt, heeft u er steeds toegang toe. U kunt uw gegevens dan volledig zelfstandig beheren en bijwerken. Vergeet uw wijzigingen niet op te slaan!

QR code

QR code for this page URL

Want elke werkervaring zou uniek moeten zijn!

Onthaal en integratie zijn onmisbaar voor een goede start

Sciensano verbindt gezondheid, wetenschap en samenleving

 Ben je student? Bouw nu al aan je professionele toekomst in de gezondheidssector.

Sciensano, een mozaïek van mensen

FAQ

Vaak gestelde vragen