Sciensano & Zoetstoffen

Last updated on 28-5-2019 by Admin Drupal

Zoetstoffen zijn stoffen toegevoegd aan levensmiddelen om hun een zoete smaak te geven. Alvorens toestemming wordt gegeven om ze op de markt te brengen, wordt de veiligheid van zoetstoffen geëvalueerd.

Wat doet Sciensano?

Elke lidstaat van de Europese Unie dient de inname van additieven door zijn populatie bij te houden, zodat de aanvaardbare dagelijkse inname niet wordt overschreden.

Op vraag van de FOD Volksgezondheid heeft Sciensano een studie uitgevoerd over de totale inname van zoetstoffen via de voeding door de Belgische bevolking.

Het doel van de studie is te onderzoeken of de Belgische volwassen bevolking het risico loopt te worden blootgesteld aan hoeveelheden zoetstoffen die de aanvaardbare dagelijkse inname overschrijden.

Dit werk is het resultaat van een samenwerking tussen twee Sciensano-diensten:

QR code

QR code for this page URL

Contacten

Andere publicaties

Er zijn momenteel geen wetenschappelijke publicaties gekoppeld aan dit gezondheidsonderwerp

Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen gekoppeld aan dit gezondheidsonderwerp

Andere informatiebronnen

Er zijn momenteel geen externe links gekoppeld aan dit gezondheidsthema

In de media

Er zijn momenteel geen media gekoppeld aan dit gezondheidsonderwerp